Наистина ли мъжете си падат по големи гърди?

0
759

На фона на масово разпространените операции за увеличаване на гърдите учени от Австралия решиха да изяснят какъв женски бюст всъщност харесват мъжете. Какво разкрива проведеното от тях изследване сред жени и мъже на възраст от 18 до 55 години?

Жени

Около 68% от жените на възраст до 30 години искат да се сдобият с по-големи гърди и лягат под ножа, водени най-често от мисълта, че така ще повишат самочувствието си и ще са далеч по-привлекателни за силния пол. Повечето от тях не са съвсем наясно със себе си, имат редица комплекси относно външния си вид или страдат от липсата на мъжко внимание. Този процент драстично намалява с напредване на възрастта – до 15% от жените между 30 и 40 години и едва 1,5% след 40-те имат намерение да уголемят бюста си. В тези случаи по-скоро преобладава търсенето на операции по повдигане на гърдите, което според учените е нормално, тъй като на тази възраст е налице отпускане и увисване на бюста.

Мъже

Какво обаче е мнението на мъжете за пищния женски бюст? Приблизително 72% от мъжете между 18 и 27 години се възхищават на големите гърди и търсят надарени жени или „напомпани” със завидно количество силикон в бюста. Естествено, за секс, както сами споделят участниците в проучването.

С възрастта мнението им се променя – около 12% от мъжете между 30 и 45 години и само 3% над 45 години си падат по жени с голям бюст. Останалите харесват среден размер на гърдите. Оказва се, че мъжете нямат високо мнение за притежателките на пищен бюст. Представителите на силния пол смятат, че такива жени са склонни към полигамия, често изневеряват и не са в състояние да създадат стабилно семейство.

Изводът:  Жените, решили да увеличат бюста си, трябва още веднъж да премислят мотивите си и да си изяснят дали наистина се налага да се подлагат на подобна операция.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here