Мъжки прически за 2012

0
729

Наслаждавайки се на невероятните и вдъхновяващи модни тенденции от световните ревюта за пролет-лято 2012, обърнахме специално внимание върху предстоящите прически за мъжете тази година. За разлика от женските, мъжките фризури не сменят драстично облика си всеки следващ сезон и успяват да останат актуални през годините, като най-често запазват основния си щрих. През всеки сезон обаче топ коафьорите насочват прецизно вниманието си към детайлите в косите, като всеки път акцентът е поставен върху различен елемент. Мъжките прически не отстъпват по изисканост и оригиналност от тези на нежния пол, а освен това през тази година обещават да бъдат изключително разнообразни. Господата разполагат с възможността да избират между класически, бунтарски, иновативен, бохемски и небрежен стил, като изборът зависи единствено и само от тяхното желание. Ще ви покажем някои от най-интересните варианти, представени на модните дефилета.
Къдрава коса
2012 година носи със себе си усещането за силно мъжественото и бунтарското във визията. Силният пол трябва да демонстрира своята естествена природа, като подчертава личната си индивидуалност и стил. За представителите на мъжката част с естествено къдрава или чуплива коса е подходяща тази прическа, при която странично косата е скъсена, а в горната част на главата къдриците са оставени свободно.
Пригладена коса със страничен път
Тази класическа прическа от 30-те години на миналия век е символ на класа и елегантност. Възвръщайки модерното си звучене през 2009 г. днес тя отново е хит и любима на много холивудски знаменитости.. Предпочитана както от по-зрелите, така и от по-младите, тази прическа говори за неподправена изтънченост и стил.
Страничен бретон
Тази фризура се предпочита най-често от мъже със свободолюбив дух и желание за приключения. Едновременно изискана и непретенциозна, тя е лесна за изпълнение и  модерна. Направете страничен път и оставете косата си свободно да се спуска над ушите. Ако имате естествени къдрици, пригладете само в основата при пътя и оставете дължината в естествен вид.
Дълъг бретон
Младежкият бретон ще бъде на мода и този сезон. Освен че визуално омекотява чертите на лицето, той придава и младежко излъчване. В комбинация с небрежна брада, тази прическа е перфектното допълнение на визията. Важното при тази фризура е по-късата дължина на косата в страничната и задна част на главата и по-дългата в горната.

Автор: Илона Исаева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here