Мъжките Internet лудории

0
768

Популяризирането на социалните мрежи в интернет закономерно доведе до един печален факт – все повече жени си губят мъжете в паяжините им.

Чатенето с приятели и издирването на съученици в интернет е личен избор за всеки, независимо от отношението на партньора, но един от най-разпространените  проблеми в последно време е увлечението на мъжа, с който живеете, по виртуалните контакти с представителки на слабия пол.

Някои от мъжете се свързват с „първата си любов“ и флиртуват, други не се стесняват да разглеждат и коментират снимки на непознати дами, трети си намират приятелки в социалните мрежи, четвърти са обсебени от еротични сайтове, а пети – смело въртят интернет романи с всички последствия, произтичащи от това. В някои случаи жените „хващат“ партньора си случайно, като попаднат на чат с някоя дама, но има и случаи, когато интернет ухажорът съвсем открито се занимава с това, уединявайки се пред компютъра всяка вечер. Естествено, подобен род занятия  не са толерирани от техните жени или приятелки, които не разбират такова поведение и задължително изразяват своето недоволство –  едни устройват сцени на ревност, други изискват „веднага да се прекрати това безобразие“, трети питат: „Обясни ми, защо ти е нужно това?“. За съжаление, в повечето случаи ефектът е нулев.
 
Как реагира мъжът? Различно…

Казва, че се е получило случайно, забелязал е профила на стара позната и се е свързал с нея.
Обещава, че това няма да се повтори и ще отбягва този вид общуване.
Заявява, че не вижда нищо нередно и се нуждае от малко разнообразие – та нали в действителност никога не изневерява…
Не разбира къде е проблемът – фактически никаква изневяра няма и претенциите  ви са неоснователни.
Твърди, че само гледа и си общува и да бъдете благодарна, че не се стига до физическа изневяра.

Дали сте хванали мъжа си за пръв път или отдавна се борите с този проблем, редно е да уточните, какво в действителност се случва.

Какво търси мъжът в интернет?

1) Първата си любов или жените, които са го отблъснали преди години. Отминало е доста време, той се е променил, но старото чувство на неудовлетвореност лежи в съзнанието му. Интернет флиртът е неангажиращ, няма опасност от отхвърляне, затова пък е много приятно, ако предишната недостъпна красавица изведнъж отговори с взаимен интерес.

2) Мъжът е патологичен женкар, но не може да прояви открито вниманието си към противоположния пол (бои се да разруши семейството си или интимната връзка, материално е неосигурен, не е привлекателен), докато в интернет пространството няколко думи, снимки и емотикони са способни да го превърнат в истински мачо.

3) Не му достига нещо в реалния живот: липсва играта и флиртът в отношенията с постоянната му половинка. Тук получава макар и малко, но интересни преживявания… Жена му вече се е занемарила, а в сайтовете е пълно с ослепителни красавици; отдавна не го възприемат като мъж във физическо отношение, докато във виртуалното пространство се чувства неустоим и придобива увереност.

4) В някакъв момент мъжът е разбрал, че в интернет е пълно с безплатни, разнообразни и незадължаващи с нищо развлечения  – от флирта до порнографията. Той се е пристрастил до такава степен, че е невъзможно да го откъснете. Интернет е допинг за него.

Как да реагирате?

Всяко семейство има собствени разбирания за измяната, порядъчното и прилично поведение. Ако това стоене пред компютъра не ви харесва – имате пълно право да го заявите и да поискате да се прекрати. Едва ли някоя жена ще хареса факта, че мъжът й прекарва свободното си време, като общува и флиртува с някого в интернет. Повечето дами едва ли ще го оценят като невинно и нормално занимание, каквото и да говори партньорът им.

Спокойно говорете на тази тема с него и му кажете, че това положение не ви удовлетворява. Няма нужда от скандали и кавги, за да демонстрирате твърда позиция. Нека той вижда, че не изпадате в нервни кризи, не ревнувате, но сте много огорчени и смятате това поведение за неприемливо занапред. Нервите и обидите в този случай ще навредят, като провокират негласна ответна реакция („Щом ревнува, значи се страхува, че не я харесвам достатъчно и ще ме загуби“). Твърдата позиция („Не приемам този вид отношения и не мога да правя компромис!“) е подходяща като поведение. В този случай мъжът ще разбере, че е засегнал не само самолюбието ви, а е поставил на карта вашите взаимоотношения.

Истината

За съжаление, няма никакви гаранции, че след всички обещания нещо ще се промени.

Може да си говорите, колкото искате и той да обещае всичко, но ако веднъж човек е тръгнал по този път, значи го е желал съзнателно. Затова едва ли някой ще му попречи, просто ще  продължава да го прави при по-голяма „конспирация“( на работното място, от други компютри). Да предположим, че сте се скарали и сте го напуснали. Той ви е догонил и обещал да прекрати невинното си развлечение, но не може да удържи  на думата си. Партньорът ви ще внимава, няма да оставя дигитални следи, ще се крие и изобщо няма да се промени, защото смята това за нормално.

Трябва да решите сами, удовлетворява ли ви тази връзка. Възможно е той да стане добър съпруг, но ще има малка особеност – да флиртува в интернет.
А може би този навик няма да доведе до добро и ще ви къса нервите постоянно. Ще се питате за какво ви е всичко това…Или просто го обичате твърде силно, за да унищожите връзката си. Изборът е във вашите ръце.

Редактор: Весела Христова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here