Мезотерапия за коса – ефикасно средство за добър външен вид

0
639

Комбинацията стрес, влошена екологична среда и здравословни проблеми обикновено води до проблеми с косата – изтъняване, загуба на блясък и дори косопад.

Съвременната медицина прилага ефикасни коктейли от витамини за мезотерапия, с помощта на които може да възстановите състоянието на косата си. Използват се много тънки игли, за да се инжектират подкожно лечебните съставки, като цялата процедура продължава около четиридесет минути.

Преди да се подложите на мезотерапия, трябва да уточните същинските причини за проблемите с косата. Пет са най-често срещаните :
1. Сезонни причини, свързани с недостиг на витамини и микроминерали
2. Стрес, депресия, хирургични интервенции и др.
3. Небалансирано хранене и диети
4. Хормонални разстройства
5. Андрогенни причини

Лечебните коктейли за мезотерапия включват витамини от група В, аминокиселини, цинк и др.  Витамините от група В предотвратяват опадането на косата, борят се с пърхута, нормализират повишеното образуване на себум.

След мезотерапия косопадът спира, косата ви си възвъща бясъка, наблюдава се повдигане на космите в основата си и подобряване на структурата им. Мезотерапията за коса е сравнително нова, но изключително ефикасна процедура за лечение и  възстановяване.

Редактор : Весела Христова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here