Маслото от гроздови семки – “хормонът на младостта”

0
602

За да се създаде това масло, гроздовите семки се сушат и пресоват. Получава се тъмна, гъста, горчива консистенция, която на този етап е непригодна за употреба. Течността се рафинира и се придобива светложълт цвят и лек орехов привкус.

Уникалната композиция от мастни киселини (около 88% мастни ненаситени, от които около 70% – линолова киселина), е богата на природни антиоксиданти (витамини А, Е). Една супена лъжица, приета вътрешно, осигурява дневната потребност на организма от витамин Е. Студеното пресоване запазва всички биоактивни вещества, които определят полезните му свойства. Линоловата киселина контролира хидратацията на кожата и регенерацията й. Подпомага възстановяването при рани, изгаряния, мазоли, порязвания.

Маслото от гроздови семки прониква с лекота и е подходящо за всякакъв тип кожа, особено за мазна. Намира широко приложение в козметологията заради свойството си да излющва вроговелите клетки и да подобрява тонуса и структурата на кожата, която става мека и еластична. Регулира нормалната дейност на мастните жлези, предотвратява повишеното отделяне на себум и разширяването на порите. Подобрява функциите на клетъчните мембрани и мастните жлези, подпомага извличането от организма на окислените агресивни радикали, повишава имунитета.

Природата е концентрирала истинско съкровище в маслото от гроздови семки – витамини, микроелементи, мастни киселини, дъбилни вещества. Редовният вътрешен прием намалява нивото на холестерол в кръвта и предпазва от атеросклероза. Има бактерициден и противовъзпалителен ефект.

Приложено външно има лечебен ефект при акне, стрептодермия и дерматити. Възстановява се тургурът на кожата, подобрява се клетъчният метаболизъм. Прекрасен базов продукт при целулит и отпусната кожа.

Благодарение на високото си съдържание на растителни полифеноли, които приличат на женските хормони – естрогени, го наричат “хормон на младостта”. Маслото от гроздови семки е истински източник на здраве, младост и красота за всяка жена.

Редактор: Вера Янева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here