Масаж с мед

0
806

Масажът с мед е една чудесна спа терапия, която съчетава благотворното действие на пчелния мед и специфичните масажни техники. Процедурата осигурява не само невероятна релаксация, но има и детоксикиращ и антицелулитен ефект.

Пчелният мед е уникален природен продукт, познат още от древността с хранителните, лечебните и козметичните си свойства. С високо съдържание на минерали, витамини и аминокиселини, пчелният мед подхранва и тонизира кожата. Известно е, че древните цивилизации са го използвали за лечение на рани – заради съсирващите му и антисептични свойства. Освен това медът съдържа и антиоксиданти, които видимо подмладяват кожата и премахват следите от стреса. Пчелният продукт има и силни овлажняващи свойства, тъй като е богат на захари (глюкоза и фруктоза), които нормализират водния баланс и предпазват клетките от дехидратация.

При тази терапия се използва натурален пчелен мед, който предварително е затоплен до температура 40ºС. Медът се смесва с бадемово масло и се нанася върху тялото със специфични масажни техники. Масажът трае 35 минути и се използват релаксиращи похвати, акупресура и елементи от шиацу масажа. По този начин се възстановява нормалният енергиен баланс в тялото, стимулира се по-доброто функциониране на вътрешните органи, отстраняват се токсините. Освен това съчетаването на различни масажни похвати има цялостно лечебно въздействие върху опорно-двигателния апарат, осигурява се и антицелулитен ефект.

Благодарение на богатството от натурални активни съставки пчелният мед хидратира, реминерализира и интензивно подхранва кожата. След масажа тялото се “опакова” във фолио за 15 минути, създава се т.нар. “сауна” ефект, който спомага за по-бързото отделяне на токсините от организма. Фолиото се отстранява и се наблюдава побеляване на меда, което е признак за детоксикиращото действие. Затова при хора, които дълго време не са се подлагали на процедури с детоксикиращ ефект, побеляването е много интензивно (показва отделяне на повече токсини от организма). Взема се душ с хладка вода (без сапун, душ-гел или друго измиващо средство), за да се удължи действието на активните съставки на пчелния мед и бадемовото масло.

Процедурата трае 50 минути и може да се прилага веднъж седмично. Няма противопоказания, освен при хора, които са алергични към пчелен мед. Терапията се предлага в два варианта: с топъл и със студен мед. Със студения мед се прилага при простудни заболявания, като се третира предимно гърбът, защото на останалите части от тялото се усеща малко по-болезнено.

Масажът се изпълнява с т.нар. отлепващи движения, при което се получава добра хиперемия в съответната област и се подобрява кръвоснабдяването.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here