Малки полезни съвети за различни житейски ситуации

0
667

На всяка жена се е случвало да изпадне в недотам приятни ситуации, от които се чуди как да излезе с достойнство. Различни проблеми – различни решения. Преди да прочетете съветите, препоръчваме ви да „включите“ чувството си за хумор.

Как да преодолеете мъката си

Бавно и с вкус. Известно е, че повечето жени наблягат на сладкиши в проблемните периоди от живота си. Хранят се механично, мислейки при това за сполетелите ги неприятности. А всъщност е необходимо да се концентрират върху вкуса на храната. Подредете естетично масата, сервирайте любимото си ястие и се наслаждавайте на всяка хапка. След това настройте ума си за решаване на проблема. Или просто се наспете. Една малка тайна: приятно топла вана, много благоуханна пяна и… чаша горещ шоколад. Определено ще излезете по-спокойна от банята. Истината е, че няма как да забравите силната мъка. Но ще я преживеете.

Как правилно да лъжете
Понякога се налага да лъжем било с благородна цел, било користно. Но и в двата случая лъжата трябва да е надеждно скрита между късчета истина, ако искате да ви повярват. Когато лъжливото твърдение е примесено с верни, на практика е много трудно да бъде разкрито. Освен ако насреща си имате телепат. Важно е и самата вие да си вярвате и да сте достатъчно убедителна. Все пак, имайте предвид, че в много случаи истината е за предпочитане дори и пред най-благородната лъжа.

Как да не станете жертва на служебни интриги

На първо място е необходимо да имате ясен поглед и трезва преценка за всичко, което се случва във фирмата или предприятието, където работите. На второ – самата вие не се забърквайте в интриги, и на трето – бъдете открити и честни както с шефовете, така и с колегите си. Ако спазвате тези три принципа, можете да сте спокойна – интригантите ще ви избягват, защото от тяхна гледна точка „глупаците“ са непредсказуеми. 

Как да казвате истината

В живота има ситуации, при които вътрешно изгаряте от желание да кажете истината, но тази истина е обидна, неприлична или просто не й е дошло времето да бъде споделена. Какво да правите? Най-добре е да говорите под формата на шега, т.е. да поднесете истината по възможно най-безболезнения начин.

Как да скъсате с приятеля си
По една или друга причина искате да скъсате с приятеля си. Постъпете честно и не прибягвайте до помощта на приятелки или изпращането на sms-и. Дори да сте много ядосана, просто проявете доза уважение, поканете го на среща и му кажете спокойно и без излишни емоции (съжаление, жестокост), че слагате край на отношенията си с него.

Как да плачете

Не тичайте за щяло и нещяло да плачете на рамото на най-добрата си приятелка. Влезте й в положението – колкото и перфектни да са отношенията ви, тя не е длъжна постоянно да слуша вашите оплаквания, особено ако и тя си има достатъчно проблеми. Вярно е, че сълзите донякъде ще облекчат тъгата ви, но вие трябва да проявите сила на духа, да превъзмогнете това състояние и да продължите напред.

Как да заспивате

Идеалният вариант – в обятията на любимия. Е, можете да ги замените с плюшено мече, кукла Барби или… удобна пижама. Ако искате спокоен сън:
~ Не оставяйте в главата ви да се въртят всички негативи от изминалия ден.
~ Не се отправяйте с небрежна походка към хладилника.
Не се опитвайте в леглото да изяснявате отношенията с вашия партньор.

Как да не преяждате
Преяждането е допустимо само в следните случаи:
~ Уволнена сте без предупреждение.
~ Приятелят ви е зарязал.
~ Изпитвате ужасна мъка.
Но, не повече от веднъж седмично! През останалото време се хранете балансирано и включете в менюто си повече плодове и зеленчуци.

Как да изберете партньора си
Както често мъжът избира жената до себе си – по аромата. Веднага обаче трябва да направите справка със списъка, който се върти в ума на всяка уважаваща себе си жена, а именно – образование, семейство, заплата, вредни навици, минали прегрешения, щедрост (духовна и материална). Ако не откриете сериозни отклонения, действайте.

Как да не „убиете“ свекърва си
Добре известно е, че конфликтите между снаха и свекърва не са от вчера. Но колкото и да сте й ядосана – задръжте емоциите си и пребройте до 10. След това позволете възпитанието ви да вземе връх и не изпадайте в истерия. Припомнете си, че тя е майката на мъжа, когото обичате. Ако и вие сте майка или ви предстои да станете – замислете се, че някъде в бъдещето е възможно да ви чакат същите проблеми. Поемете си дълбоко въздух, успокойте се и се опитайте нормално, без да влагате излишни емоции, да разрешите възникналия конфликт.

Как да се държите с мъжете
Съсед
Запознайте се и се уверете, че на него може да се разчита в труден момент.
Обожател
Понякога го насърчавайте, не го губете.
Приятел
Станете истински приятели (без да влизате в интимни отношения) и в негово лице открийте поддръжник за всичките ви начинания.
Колега
Изяснете още в началото вашите отношения, отстоявайте принципите си, не позволявайте да ви се качи на главата.
Шеф

Постарайте се да спечелите уважението и доверието му и не прекрачвайте границите на добрия тон.
Бивша любов
Срещнете се, поговорете и се убедете дали сте била права (или не), за да се разделите и след това забравете.
Мъж-мечта
Открийте го, накарайте го да се влюби във вас, задръжте го до себе си, наслаждавайте се на щастието си.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here