Лифтинг на ръце

0
817
FreeImageWorks.com

С напредване на възрастта кожата губи плътността и еластичността си, отпуска се и увисва. Освен това намалява мускулната тъкан за сметка на мастната. Понижава се и синтезът на колаген и еластин, протеините, отговорни за поддържането на стегната, тонизирана и еластична кожа.

Под влияние на възрастовите изменения както при жените, така и при мъжете се наблюдава неестетично увисване на кожата в областта на мишницата. Деформацията е особено видима, когато ръката е повдигната. Но не само възрастта е причина за отпускането на кожата в тази зона на тялото. При млади хора вследствие драстична загуба на тегло също се наблюдава подобно увисване на кожата, което за съжаление не може да се отстрани с фитнес упражнения или неинвазивни терапии.

Много жени, притеснявайки се от този дефект, се обричат да носят само дрехи с дълъг ръкав. А в същото време проблемът е решим с помощта на лифтинг – операция, при която се отстранява излишната кожа (в някои случаи и мастна тъкан), подобрява се формата и контура на ръцете. Интервенцията протича под обща или локална анестезия, продължителността й е около час и половина до два. Възстановителният период обикновено протича без усложнения и пациентът може да се върне към обичайното си ежедневие още на третия ден. Белезите са почти незабележими и не се открояват при движение на ръцете. В зависимост от конкретния случай естетичният хирург може да препоръча и други корекции или терапии, които ще оформят красиво ръцете ви.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here