Лифтингът на ръцете – избор, който си струва

0
676

Eдна от най-търсените процедури от дамите в малките западноевропейски държави като Белгия и Холандия, с висок стандарт както на живот, така и за външния вид, е лифтингът на ръцете. Все още това звучи малко познато за нашите ширини, но пък резултатите, които се постигат чрез него, са впечатляващи.

С годините, по време на бременност или пък поради натрупани килограми се наблюдава натрупване на мазнини и отпускане на кожата в областта на предмишницата. Понякога феноменът може да бъде и чисто генетично обоснован. За много жени пък изгорялата от слънцето кожа на ръцете е комплекс, който ги кара да поискат нейното радикално отстраняване. На помощ в тези случаи идва лифтингът за ръце, т.нар. брахиопластика.

Понякога преди интервенцията лекарят може да ни препоръча да пием определени медикаменти, които да намалят изпотяването (то утежнява операцията). Някои специалисти държат седмица преди нея да преминем на високопротеинова диета, но това се случва рядко и се практикува предимно в САЩ.

Интервенцията трае около два часа и се извършва под най-често под обща упойка, въпреки че някои хирурзи я правят и под местна. Операцията включва премахване на излишната кожае в областта на предмишницата. Често се прави в комбинация с липоскулптура, която цели елиминиране на мастна тъкан от подкожието, т.е. в дълбочина. Медикът прави серия от миниатюрни разрези от вътрешната страна на подмишницата или от задната й страна. Излишните мазнини се изсмукват през тези разрези с класическата технология за липосукция. Излишната кожа се отстранява. Добре е в този случай да се използват саморазграждащи се конци. В противен случай трябва след седмица да отидем отново при хирурга, който да свали конците.

Почти веднага след операцията резултатът е видим и наистина задоволителен. Възможно е да изпитваме в рамките на седмица леко изпотяване или лек дискомфорт в областта, както и да се наблюдава леко посиняване. Препоръчва се душ да не се взема поне в следващите няколко дни или пък областта на подмишницата да се пази през това време от водата. Поне шест седмици след интервенцията не трябва да вдигаме тежести, а около месец – да не натоварваме ръката с висока физическа активност.

Така бързо можем да се сдобием с ръцете, за които мечтаем. Заради нашето по-високо самочувствие, което наистина заслужаваме.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here