Липосукцията – за вашата съвършена фигура

0
608

Липосукцията е процедура, която променя очертанията на фигурата, като отстранява излишните мазнини. Изсмукването на мазнините се практикува за отстраняване на локалните мастни натрупвания, които не се повлияват от диета или упражнения. В значителна степен наличието им е свързано с генетичната предопределеност, която всеки човек има. Най-често при жените подкожната мазнина се натрупва по бедрата, корема, ханша, задните части, вътрешната част на коленете, под брадичката, по ръцете. При мъжете обикновено това е зоната на бедрата, корема, брадичката, областта на гърдите.
Съветът ни е, преди да се решите на операцията, да споделите всички ваши желания с хирурга и да се вслушате в неговите препоръки. Липосукция се препоръчва на хора с натрупване на мазини в определени области, но с нормално тегло и еластична кожа. Ако кожата ви не е достатъчно еластична, лекарят ще ви предложи други варианти. Противопоказна е в случаите, когато в проблемните зони е имало хирургична намеса и кръвоснабдяването е слабо, както и ако има противопоказания, валидни за всички естетични операции.
По време на интервенцията върху кожата се прави разрез около 0,5 см със специална канюла, чийто диаметър варира в зависимост от конкретния случай. Единият край на канюлата се свързва с апарат, който създава отрицателно налягане, в резултат на което мазнините се извеждат по тръбичка.
Липосукцията е спасителен вариант за мъже и жени и им помага да победят проблемните си области за много години. Пациентите са щастливи и се наслаждават на по-добър живот с видимо подмладено и атрактивно тяло.

Редактор: Весела Христова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here