Лазерната липосукция – “заличителят” на мазнините

0
626

Лазерна липосукция?! Само как звучи… Всъщност става въпрос за една хитова в световен мащаб процедура, която се превърна в решение на проблемите с фигурата за много жени.

Интервенцията не изисква предварителна подготовка. След стандартния медицински преглед, пациентът се подлага на процедурата. Тя отнема около 1 час и се извършва под местна упойка. Още на следващия ден пациентът може да се върне към нормалния си ритъм на живот.

Благодарение на тази процедура, мастните натрупвания в конкретни части на тялото се елиминират със силата на лазера. Така се постига тяхното качествено отстраняване и ремоделиране контурите на тялото. Мазнините буквално се разтапят под действието на лазерен лъч с диаметър около 1 мм. Следва тяхното “изсмукване” – най-често се прави мъничък разрез и през него се вкарва канюла, чрез която те се изсмукват. Някои хирурзи използват специални уреди за изсмукване на мазнините, вместо стандартната канюла.

Част от разтопените мазнини, които не са изсмукани, се абсорбират обратно от тялото, което извлича от тях обаче само ценните вещества, т.е. без да се образуват нови мастни натрупвания. Ненужният остатък се изхвърля благодарение на лимфатичната система.

Лазерната липосукция може да се практикува във всички области на тялото, включително и на лицето. Тя премахва успешно и целулита. Професионалистите са единодушни: освен видимите оперативни резултати, тя стимулира синтеза на колаген в кожата и й придава по-стегнат и здрав вид.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here