Късата прическа – решение за изтощената коса

0
694

Повечето коафьори са единодушни: “Когато косата е прекалено изтощена, то най-доброто е да скъсим прическата.” Разумно решение, предвид съхраняването и по-лесното възстановяване на косъма. И дори за тези от нас, които са свикнали да носят дълга коса, късата прическа може да се окаже неочаквано добра изненада.

В тази връзка, нека се запознаем с… късата коса. Страната, където късите прически са най-модерни в Европа, това е Германия. Тамошните майстори на ножицата създават емблематични образци. И най-важното: работят с техники и продукти, които максимално съхраняват целостта на косъма.

Немските short hairstyle тенденции през това лято са наистина добри. Стилни, но същевременно и секси, позволяващи употребата на игриви аксесоари, подходящи както за флирт в дискотеката, така и за делови обяд.

Хит в Германия са преливащите кичури. Бретонът също е актуален, особено когато е малко по-дълъг и пада на една страна над окото. Цветовата гама е издържана по всички критерии на шика: класика в платиненорусо или гарваново черно, страст в огненочервено към оранжево, карамел и тъмен шоколад. Някои стилисти препоръчват прическата да открива ухото, за да се виждат обеците, по които германките доста си падат. Обемът е отново налице, косата е леко разрошена. Асиметрията е на мода.

По-лесна за поддръжка и същевременно толкова секси, късата коса намира много почитатели. Експеримент, който си струва, особено за горещото лято 2011.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here