Кокосова терапия за идеална коса

0
666

Една вековна терапия, позната на народите, обитавали земите на днешно Мексико, това е т.нар. “кокосова терапия”. Макар и да ви звучи странно, то в нея няма нищо необичайно. Всъщност местните я познават изключително добре. Понастоящем тази терапия широко се прилага в мексиканските салони за красота и спа центрове.

Тайната е в кокосовото мляко. То видимо може да насърчи растежа на косата, но и да забави косопада. Разбира се, то се прилага под формата на специално разработени маски или пък при самото измиване на косата след третиране. Мексиканските коафьори добре познават технологията и често предоставят на клиентките си дори и собствено разработени продукти.

Специално за професионалистите в hairstyle индустрията и за всички, които желаят да притежават красива коса, BEAUTY.BG предоставя една от най-използваните рецепти за маска с кокосово мляко, изпитана от мексиканската традиция:
1. Настъргвате кокосов орех в тенджера и към него прибавяте 500 мл. вода. Поставяте тенджарата на котлона на среден огън и оставяте сместта бавно да къкри. В продължение минимум на 5 мин. сместта трябва къкри, а вие я бъркайте.
2. Прецеждате течността веднъж. Запазвате водата.
3. Изцеждате с ръце и с помощта на марля кокосовия остатък над запазената от прецеждането вода. След варенето той придобива кашевидна консистенция, така че лесно може да бъде изцеден.  
4. Оставяте сместа да се охлади на стайна температура. След това тя вече е готова за употреба.

Сутрин нанасяйте от нея върху скалпа. Операцията може да се повтаря 3 пъти седмично, в рамките на 2 седмици, за експресно и радикално подобрение на вашата коса.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here