Козметичният лифтинг – ударна доза КРАСОТА

0
697
Woman with cosmetic cream

Биологичният ни часовник тихо, но неумолимо отмерва хода на времето и с всяка изминала година отнема частица от младостта и красотата ни. Не е по силите ни да го спрем, но определено можем да го забавим, да отдалечим признаците на стареене и да съхраним свежото си очарователно излъчване.

На всички ни е известно, че с напредване на възрастта кожата губи еластичността си, изтънява и се отпуска, бръчките стават все по-забележими, променя се и овалът на лицето. В повечето случаи възрастовите изменения неизбежно водят до понижаване на самочувствието и самоувереността ни.

Тези неестетични проблеми могат да се решат не само с методите на пластичната хирургия или чрез инжекции със специални препарати. Ако започнете да прилагате козметични продукти с лифтинг ефект още при първите видими признаци на стареене на кожата и да се възползвате от съвременните козметични терапии, то със сигурност много по-дълго време ще се радвате на стегната, еластична и тонизирана кожа.

Козметични продукти с лифтинг ефект

Днес се предлага голямо разнообразие от козметични лифтинг продукти, които действат както на повърхността, така и в дълбоките слоеве на кожата. На повърхността ефектът се наблюдава почти веднага след нанасяне на продукта благодарение на включените в състава му специални микросфери, които навлизат във фините линии и бръчките и като гъба попиват влагата, естествено освобождавана от кожата. По този начин кожната повърхност е изгладена, а бръчките са запълнени. Освен това микросферите улавят и задържат водaта в роговия слой и осигуряват оптимално ниво на хидратация.

В дълбоките кожни слоеве действието на лифтинг продукта е насочено към активна профилактика на стареенето – стимулиране на клетъчната регенерация и устойчивостта към възрастовите изменения, антиоксидантна защита, оптимална хидратация и повишаване еластичността на кожата. За целта във формулата на тези козметични средства са включени витамини, минерали, екстракти от зелен чай, алое вера и морски водорасли, хиалуронова киселина и други активни вещества, които блокират вредното действие на свободните радикали, активират синтеза на колаген и еластин, подпомагат клетъчното обновяване, повишават естествената защита на кожата.

Ефективността на лифтинг продукта зависи не само от активните съставки, включени във формулата му, но и от състоянието и типа на кожата. Младата, гладка и еластична кожа обикновено не се нуждае от подобно козметично средство, освен в случаите, когато е налице преждевременно стареене, отпускане и повяхване или искате бързо да отстраните уморения вид на лицето си. Ако кожата ви е суха, то с напредване на възрастта тя изтънява значително, образуват се множество фини линии и бръчки, особено в околоочната зона, но контурите на лицето се запазват почти непроменени.

Точно обратното е, ако сте с нормална или мазна кожа – въпреки процесите на стареене бръчиците са незабележими, но контурите се променят, като е налице видимо провисване на ъгълчетата на устата и отпускане на бузите. Затова продуктите с лифтинг ефект трябва да са съобразени както с типа, така и със състоянието на кожата.

Лифтинг продуктите може да се прилагат еднократно, когато е необходим моментален ефект в продължение на 8–10 часа (млада кожа), или под формата на курс – обикновено 2–3 пъти годишно в рамките на един месец и с почивка – на два месеца (при зряла кожа с изразени бръчки, отпускане на тъканите и промяна в контурите на лицето). За околоочния контур също се предлагат серуми или кремове с лифтинг ефект, които стягат и тонизират тази деликатна зона и изглаждат бръчиците „пачи крак”. В състава им освен натурални растителни екстракти често са включени светлоотразяващи частици, които заличават несъвършенствата и придават сияние на погледа.

Нанасянето на продукта с лифтинг действие трябва да е върху предварително почистена кожа. Добре е да изберете продукт с лека текстура, който бързо се усвоява от кожата. Някои козметични компании предлагат към съответния крем, серум или гел и указания за нанасяне с помощта на специфични масажни техники или специално разработени упражнения за лицевите мускули, които подпомагат действието му. Почти всички средства с лифтинг ефект улесняват нанасянето на грима и осигуряват дълготрайността му, което ги прави идеални както за вечерно парти, така и за дългата Новогодишна нощ, изпълнена с много емоции и празнично настроение.

Професионални лифтинг терапии

Съвременните лифтинг терапии са специално разработени, осигуряват видим подмладяващ ефект и са доста добра алтернатива на радикалните хирургични методи. Козметичните процедури са абсолютно безопасни и са напълно достъпни като цени в сравнение с много по-скъпите оперативни интервенции.

Безиглената мезотерапия е неинвазивен метод за трансдермално въвеждане на козметични коктейли от хиалуронова киселина, колаген, еластин и други активни съставки. Използва се модерна апаратура, процедурата трае около 30 минути и е напълно безболезнена, а резултатът е по-гладка и стегната кожа.

При кислородната мезотерапия също се въвеждат коктейли с активни вещества в дълбоките кожни слоеве, но в случая се използва налягането на чист кислород. Методът осигурява освежаване и стягане на кожата и изглаждане на фините линии.

Ръчният масаж със специфични техники, прилаган като отделна стъпка при козметичните лифтинг терапии, има укрепващ и лимфодренажен ефект. Масажните движения улесняват отделянето на повърхностния слой мъртви клетки, подобряват кръвообращението, спомагат за извеждането на токсините. Кожата става по-еластична, възвръща свежестта и жизнеността си.

Вакуумният масаж, ултразвуковият лифтинг и миостимулацията осигуряват отличен лифтинг ефект, напълно заличават малките бръчици и видимо намаляват дълбоките, врязани бръчки.

Радиочестотният лифтинг е модерна терапия за стягане и подмладяване на кожата на лицето. Биполярните радиочестотни вълни проникват дълбоко в кожата, затоплят тъканите и стимулират фибробластите (клетките, отговорни за синтеза на колаген). Образуваните нови колагенови нишки скулптират перфектно лицевия контур.

Разбира се, трябва да отбележим, че необходимият брой процедури за постигане на траен лифтинг ефект е различен както в зависимост от избрания метод, така и от типа и индивидуалното състояние на кожата.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here