Кафявото – актуална есенна тенденция

0
648


Цветовата гама на облеклото през тази есен е толкова богата, колкото и самият сезон. Бяло, зелено, варианти на синьото и червеното, разнообразни принтове и бродерии.

Доминиращ обаче е кафявият цвят и всичките му оттенъци. Според психолозите, тези, които сочат кафявия цвят като любим, са спокойни, умерени, уверени в себе си личности. Днес много от нас намират убежище сред спокойните натурални тонове в своето жилище или като облекло, изразявайки с това желанието си да избягат от агресията и стреса в ежедневието.

Кафявият цвят силно кореспондира с актуалната тема за връзка с природата. Почвата, дървесната кора, ръженият хляб, кафето, какаото, опадалите есенни листа… всички са с някакви оттенъци на кафявото.

Специалистите по маркетинг са категорични за новия тренд – това е цветът на хората, които уважават корените си и водят умерен, природосъобразен начин на живот, без излишни стресови ситуации. А нима тъкмо това не ни е нужно днес?!

Смятате, че кафявото не ви отива? Уверяваме ви, че грешите. Този цвят има такава богата гама от  нюанси – топли и студени, тъмни и светли, че винаги може да подберете подходящия за вас оттенък.

Помнете, че светлите кафяви тонове придават повече обем на фигурата, докато тъмните я правят значително по-стройна, отколкото е в действителност.

Кафявият цвят е подходящ за делови костюми и по-строги блузи. В тях ще изглеждате солидно и авторитетно, но няма да бъдете лишени и от доза сексапил. Модерни са също кафявите вечерни тоалети.

Наименованията на актуалните цветове звучат изключително примамливо– кафеен ликьор, шоколад, кехлибар, карамел, капучино… Не ви ли се приска вече да имате нещо кафяво?

Редактор: Весела Христова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here