Как да създадем приятна атмосфера в салона за красота

0
795

Тема с продължение.

Атмосферата в салона за красота е от особено значение за клиентките. Специалистите в областта са формулирали няколко ценни и изпитани от практиката съвети, които биха могли да помогнат на всеки от нас, който е решил да инвестира време и средства в подобен търговски обект. А също и на дългогодишните съдържатели на подобни салони, тъй като съветите съдържат ценен опит, почерпан от най-добрите постижения в Европа и Америка.

1. Добре е да изберем някаква основна тема, която да ни ръководи при общия вид на салона. Например ретро, ориенталския стил, футуризъм или каквато и да било друга идея: важното е да се приддържаме към нея. Смесването на стилове не е препоръчително, освен ако не става наистина умерено и с много изтънченост и вкус.

2. Изборът на удобна мебелировка е решаващ: нека клиентките се чувстват удобно, без значение дали изчакват за маникюр или са пред огледалото и се наслаждават на прическата си, която коафьорът създава за тях. Освен това мебелите, както и уредите в салона, не трябва да изглеждат стари – това е лоша реклама!: периодично трябва да ги подменяме, за да не “тежат” на бюджета на салона.

3. Нека снабдим салона с подходящото осветление: не прекалено силно, но и достатъчно, за да не изглежда той мрачен. Флуоресцентните светлини не са добър избор – те дразнят очите, така че не трябва да се подвеждаме по техния “разноцветен” блясък.

4. Да поставим големи огледала на стените: дамите обичат да се наслаждават на външния си вид. Разбира се, нека огледалата бъдат разположени само на една, максимум на две от стените: не е препоръчително салонът ни да се превръща в “огледална зала”, атмосферата става неприятна.

5. Идеалната декорация на стените са плакати на модели, модни прически или маникюр: те говорят много за процедурите, които предлагаме. Може да поставим и една живописна или портретна картина – това издава нашия вкус, а клиентките разчитат именно на вкуса в обслужването, което получават.

6. Поддържането на приятна атмосфера минава и през… чистия въздух. Редовното проветряване на салона е задължително, като разбира се не допускаме вътре да става студено.

Това са шестте основни професионални съвета за поддържането на приятна атмосфера в салона за красота. Те са крачка към успех в бизнеса и най-важното: тази крачка се прави лесно.

Редактор: Стойна Атанасова

С оглед обхвата на темата, очаквайте продължение, засягащо други въпроси от нея.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here