Как да обзаведем фитнес клуба

0
624

Тема с продължение.

Обзавеждането на фитнес салон изисква особено внимание. С помощта на няколко съвета от страна на специалистите обаче това може да се окаже сравнително лесно.

1. Разпределете помещенията по подходящ начин. Фитнес клубът трябва да има поне 4 помещения – приемна, фитнес зала, съблекалня и баня.

2. Осигурете подходящите уреди за фитнес. Постарайте се между тях да има пространство, т.е. трениращите лесно да се разминават и да стигат до тях.

3. Фитнес залата се нуждае от вентилация. Тя трябва да е добре проветрена и същевременно в нея да се поддържа подходяща температура – около 26 градуса.

4. Шумоизолацията е важна част от обзавеждането на фитнес клуба. Трениращите не трябва да бъдат смущавани от шума навън.

5. Фитнес клубът може да бъде снабден с плазмен екран, на който спортуващите да имат възможност да гледат програми с примерни упражнения за различни части на тялото. Добре е да не се чува звук от него, а само да се гледа.

6. Препоръчва се да се осигури и музика в залата – по-бързи и енергични песни ще повдигнат духа на трениращите и ще ги мотивират в упражненията.

7. В единия от ъглите на фитнес залата поставете апарат за минерална вода и чашки за еднократна употреба. Спортуващите може да се почувстват жадни и да имат нужда да пият вода.

8. Осигурете в банята постоянно наличие на топла и студена вода, за да могат вашите клиенти спокойно да се изкъпят след тренировка. Нека в съблекалнята присъства и известен набор от изпрани хавлиени кърпи на тяхно разположение.

9. В приемната осигурете минерална вода, кафе и безалкохолни напитки на разположение на вашите клиенти, които си тръгват от тренировка или изчакват приятели в залата. Това ще направи добро впечатление.

10. Нека персоналът в клуба – от служителите в приемната и съблекалнята до фитнес инструкторите, услужливо подпомагат с информация и напътствия клиентите за всичко, което ги интересува и от което могат да се възползват.

Това са “златните правила” за оборудването на фитнес клуба. Тяхното спазване е крачка към успех в бизнеса и стотици доволни клиенти.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here