Иновацията POWER PLATE powerBIKE – фитнесът придобива нови измерения

0
703

Следващото еволюционно ниво на техниката Acceleration TrainingTM вече е тук, с пускането на пазара на новия Power Plate powerBIKE – първото механично, стационарно колело с интегрирана вибрационна технология.

Фитнес феновете могат да се насладят на комбинираните ползи от кардиоваскуларната и вибрационната технологии благодарение на един-единствен уред, идеален за домашна и професионална употреба. Проучвания, направени в центъра за спортни науки и човешки постижения към университета в Гринуич, показват, че вибрациите, добавени към колоезденето, предизвикват значително нарастване на активността при първичните мускули, натоварвани при колоездене. Холандският професионален колоездачен клуб Rabobank Cycling използваха powerBIKE като част от подготовката си през последната година. В момента тимът е един от най-високо класираните в таблицата на МФК за 2011, с 12 победи досега. “powerBIKE все повече се превръща в основна част от тренировъчния ми процес. След само 12 тренировки, всяка от по 30 минути, по време на почивката на сезона и без каквато и да е друга форма на упражняване, постигнах най-добрия спринтов резултат в кариерата си”, казва Робърт Гесник, член на Rabobank Cycling.

PowerBIKE преоткрива колелото
Дисковата система и очакващият патент педал провеждат вибрации, докато въртите степенките. Вибрациите добавят допълнителен стимул за още по-ефективна тренировка, а освен това активират разтегателния рефлекс на мускулите, благодарение на което можете по-успешно да се справяте с повишената интензивност. powerBIKE не изисква електрическо захранване, тъй като използвате собствената си сила в стъпалото, за да генерирате вибрациите. Също така има опция да бъде изключена вибрацията, което всъщност означава, че разполагате с две фитнес колела в един уред.

Изключително ефективна форма на тренировка
Ползите от вибрационната тренировка като начин за повишаване на мускулната сила и издръжливост са доказани от над 10-годишни научни проучвания. powerBIKE успешно съчетава вибрационната технология с традиционното кардиоваскуларно тренировъчно оборудване с цел да даде най-доброто и от двете сфери. Power Plate апаратите вече се радват на едно лоялно общество от звездни клиенти, елитни атлети и техните треньори, както и милиони всекидневни потребители. Всичко това е в резултат на времеспестяващата и изключително ефективна форма на тренировка. Принципът на работа е чрез провеждане на вибрации през тялото, което кара мускулите да се съкращават по няколко пъти в секунда, като потребителят е в подходяща поза или изпълнява динамично упражнение. Така че независимо дали сте Power Plate фен, който се чуди как да обогати домашния си фитнес, или искате да увеличите ползите на техниката Acceleration Training, новият powerBIKE е уникален продукт за домашна и професионална употреба, който ще ви помогне да постигнете фитнес целите си.

Power Plate апаратите се използват от елитни атлети, звезди и хора от всички сфери на живота. Упражненията с Power Plate спомагат за подобряване на фитнес тренировките, повишават тонуса, гъвкавостта и издръжливостта на мускулите, както и здравината на костите, стимулират кръвообращението и кардиоваскуларната функция. Power Plate International е компания, представена в 92 страни по цял свят, с международна база във Великобритания, и център за проучвания и развитие в Холандия.

За контакти: SANTE BG, София, бул. Витоша 129, тел. 02 852 00 99, www.santebg.comwww.powerplate.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here