Идеално бели зъби… с енергията на йоните

0
647

Всички ние имаме четка за зъби. И я използваме всекидневно. Без съмнение вярваме, че без нея зъбите ни няма как да бъдат здрави и бели. Така е. Наскоро обаче едно откритие разтърси представите на света за четката за зъби. Поне такава, каквато я познаваме…

Японски учени откриха т.нар. йонна четка за зъби. Очаква се тя да стане истински пазарен хит. Принципът й на действие се свежда до йонизиране на наличната в устната кухина слюнка, което пък от своя страна неутрализира киселините и плаката.

Какво се случва? Йонната четка притежава електрично поле. То обаче не само йонизира слюнката, но и стимулира метаболитните процеси в устата. Само 3 минути миене с йонната четка и в следващите 10-12 часа в устната ни кухина се запазва такова количество минерални йони, необходимо да поддържа зъбите защитени от вредните въздействия и вещества, приемани с храната. Премахват се възпаленията, кървенето на венеца, но и се намалява чувствителността на зъбите. 

Тъй като откритието е новост, в научните среди все още няма изградено стабилно единодушно мнение. Въпреки всичко липсват доказателства, които да оспорват неговата ефективност, както и открити вредни странични ефекти.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here