Идеалните ръце са реалност

0
637


Красивата дамска ръка е сред истинските предизвикателства, но и предимства, които може да притежава една жена. Именно затова в средите на специалистите по естетична медицина непрестанно се създават нови методи, които са насочени към подобряване външния вид ръцете.

С времето кожата на ръцете губи своята еластичност. Поради тази причина медиците препоръчват, особено при по-зрелите дами, да се прилага пълен комплекс от подмладяващи тази кожа процедури. Изборът на съответните интервенции задължително трябва да става съвместно със специалист.

Особено популярен напоследък е методът за инжектиране на стягащи вещества, например на колаген. Друг тип са инжекциите, чиято цел е да вкарват мазнини под кожата на ръцете. Инжекциите най-общо подвигат и “уплътняват” загубилата еластичност кожа, така че под нея вече да не прозират кръвоносните съдове, костите и сухожилията. Най-често от подобни инжекции се нуждаят дами с прекалено слабо телосложение, чиято кожа с времето е склонна към изсъхване и обезцветяване.

Широко практикувана е и липосукцията на ръцете. При по-пълните дами с напредването на възрастта се натрупват мазнини подкожно, а впоследствие се и втвърдяват. Липосукцията на ръцете се извършва с цел изсмукване на тези натрупани мазнини. Следва отстраняване на излишните парчета кожа, ако има такива.

Но… медицинските интервенции не решават изцяло проблема със състарените на вид ръце. Те са абсолютно необходими, за да отстранят радикално основните проблеми, но и след тях сме длъжни да полагаме грижи за кожата на ръцете. Особено полезни са пилингът на ръцете, масажите, както и употребата на подхранващи кремове – задължително условие за поддръжката на красивата ръка.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here