Зъби, бели до съвършенство

0
793

Зъбите могат да бъдат наистина бели, съвършено бели. В разцвета на козметичната стоматология, избелването на зъбите е процедура, която все повече хора могат да си позволят. 

Съществуват две основни процедури, които могат да се дефинират като избелване на зъбите. Т.нар. обикновено избелване (whitening), което се прави с ултразвук, и новия тип избелване блийчинг (bleaching). Основната разлика между двете е, че с блийчингът се постига по-висок резултат – новият цвят на зъбите е по-бял, отколкото естествения им, но пък трайността е по-малка. 

Блийчингът може да се направи по много начини. Съществуват ленти за избелване, избелващи писалки, избелващ гел и природни продукти за избелване.

Лентите за избелване са сравнително лесни за манипулация, с тях се облепва всеки зъб.

С писалките процедурата също е лесна – те са пълни с гел, който се нанася на повърхността на зъбите, изчаква се около 10 минути да изсъхне и ги прави видимо по-бели.

Избелващите гелове също се нанасят върху зъба, изсъхват и променят цвета му до идеална белота. 

Резултатът от различните bleaching процедури варира, но обикновено е в диапазона от няколко дни до няколко седмици, а после трябва да бъде повторен отново.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here