Звездни прически за лятото

0
754

Какви прически избират знаменитостите за летния сезон и какво ги прави толкова привлекателни? Не забравяйте, че звездите си имат лични фризьори, които се грижат за перфектната им визия. Но вие също можете да се възползвате от разнообразните предложения, стига да ги съобразите с вашия тип коса, форма на лицето, както и цялостното ви излъчване.

Кичури на пластове и падащ бретон

Рейчъл Макадамс:
 Средноподрязани прави кичури са подредени на три етажа: на нивото на скулите, брадичкате и раменете.

Защо е готина: 
“Прическата на Рейчъл е толкова прекрасна, защото правите коси й рамкират лицето”, обяснява нейният фризьор Andy LeCompte. “Тя има изпъкнали скули и кичурите омекотяват лицето”.

За кого е подходяща
: “Рейчъл е с леко чуплива коса и е добре да има съвсем малко оформяне на кичурите”, казва LeCompte. Ако не използвате маша или топли ролки сутрин, вие можете да постигнете същия ефект. “Тези кичури са много непретенциозни и изглеждат като изсушени от вятъра”.

Къса и палава

Дженифър Гудуин: 
Почти момчешката прическа е с лек обем и асиметрична отпред.

Защо е готина:
 “Дженифър има толкова меко, женско лице, че тази предизвикателна прическа наистина я уравновесява”, казва нейният фризьор Anh Co Tran. “Косата е заострена в краищата и придава известна палавост“.

За кого е подходяща: 
“Честно казано, тази прическа е най-подходяща за уверените в себе си жени. Много добър вариант е за права към чуплива коса. Ако сте с къдрава коса, забравете за такъв тип прическа. Жените с продълговати лица трябва да се замислят за повече обем отстрани, за да се подчертаят очите“, съветва Anh Co Tran.

Къса и разрошена

Емили Браунинг: Дължината на косата е над брадичката със силно разрошване и кичури на една страна.

Защо е готина: 
“След снимките на Sucker Punch, Емили си направи много къса прическа”, обяснява фризьорът Brian Magallones, който работи със звездата. “Косата израства за около шест месеца и кичурите на пластове наистина скриват нейното овално лице. Диагоналът подчертава фините черти на лицето й”.

За кого е подходяща: Тази оригинална прическа заема средата между късата и заострена и момчешката прическа. Добър вариант е за тези, които искат къса коса. “Защото прическата позволява свобода и изглежда прекрасно на всеки етап, ако решите да си пуснете дълга коса”, казва Magallones. „Ако косата ви е плътна или много тънка, по-добре я избягвайте, ще изгледате като с каска“.

Обем

Елизабет Олсън: 
Прическа до под раменете с меки, леко боядисани кичури, започващ от брадичката.

Защо е готина: Нейният фризьор Mark Townsend е изтънил косата й, за да създаде скрити кичури в долната част. “Някои кичури изглеждат като драпирани и живи”, казва той. “Тези кичури придават обем и финес.”

За кого е подходяща: 
“Убеден съм, тази прическа е подходяща почти за всяка жена”, казва Townsend. Ако косата ви е къдрава, оставете дългите кичури да натежат и да създадат подвижни масури. Ако лицето ви е продълговато, дължината на косата трябва да е до нивото на устните. “Така визуално ще промените формата на лицето”, обяснява той.

Дълга, лека и спусната надолу

Наоми Кембъл: Косата е с една дължина до раменете и меки кичури, които започват от средата на главата.

Защо е готина: “Наоми винаги е на подиума или на снимки”, казва нейният фризьор Amoy Pitters. “Тъй като прическата не е разделена на кичури, това позволява на манекенката да прави с косата си почти всичко, което поиска”.

За кого е подходяща: 
“Прическата е прекрасна за жени с продълговати и овални лица, защото подчертава скулите и скрива челото”, обяснява той. “Трябва да се направи от добър стилист. Защото е важно дължината да се прецени много правилно”.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here