Жените обичат диамантите… дори върху маникюра

0
694

С отшумяването на световната икономическа криза светът отново се връща към лукса във всичките му измерения и възможни прояви. Независимо дали става дума за скъпи автомобили, имения, луксозни почивки, бижута или … просто маникюр, 2011 год. обещава да бъде по-блестяща отвсякога.

Поредният хит, който подлуди богатите и красивите в Съединените американски щати, това е маникюрът с диаманти. Компанията Cherish … ME предложи нова нестандартна по рода си услуга за дамите: маникюр с диаманти и разннобразни видове цветни скъпоценни камъни. Звучи почти невероятно, но е истина.

Принципно идеята не е съвсем нова: маникюрът с кристали Swarovski създаде симбиозата между блестящите камъни и лака за нокти. Но комбинация с диаманти до момента наистина не бе хрумнала на никого. Може би защото задълго се считаше за непродаваема. Cherish … ME обаче не се уплаши да рискува и въпреки цената си от 51 000 долара за най-скъпите процедури успя бързо да си осигури клиенти. Вероятно скоро примерът й ще бъде последван в световен мащаб.

Възползвалите се от уникалната процедура твърдят, че тя е съвсем безболезнена. Диамантите се залепват със специално лепило върху лакираната или не нокътна плочка. Понякога те се постовят върху нея и разпрашени, тъй като по този начин тежестта им се разпределя по-равномерно върху нокътя.

Въпреки високите цени и оскъдното предлагане, в подобен тип услуга има и нещо обнадеждаващо. Тя подсказва, че най-лошото в икономически план вече е останало зад гърба ни, а връщането към времето на перманентен глобален прогрес е само въпрос на няколко месеца.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here