Жажда за блясък

0
761

Гланцът е перфектният начин да накарате устните си да засияят мигновено и да освежите излъчването си само с един замах.

Устните са изключително важни за жената, затова и красивата им визия е задължителна във всеки момент. Първият гланц за устни е създаден през 1930 г. от Max Factor и е бил предназначен за сценичен грим на актрисите, играещи в черно-бели филми. Не след дълго дамите, вдъхновени от красотата на екранните героини, поискали да притежават на всяка цена същия магически продукт, което води до масовата му изработка и началото на еволюция в света на козметиката.

Глосовете наложиха силното си присъствие на модния подиум, като един от най-предпочитаните и използвани продукти от професионалните топ гримьори, защото видимо увеличават обема на устните и ги карат да изглеждат една идея по-пухкави. Постепенно започват да изместват традиционното елегантно червило, поради по-леката си текстура и съблазнителен ефект.

Съществува богато разнообразие от цветове, аромати и форми, създадени и за най-претенциозния вкус. Най-важното при покупката на блясък за устни, е неговото качество. Висококачествените глосове съдържат хидратиращи съставки, които овлажняват и поддържат естествената защитна функция на кожата. Наситени на витамин E, те омекотяват напуканите устни и успокояват раздразненията.

Търсете продукти с UV филтър, предпазващ устните от вредните слънчеви лъчи, които водят до преждевременно стареене на кожата. Друго важно условие за качествен гланц за устни е максимален комфорт, без да предизвиква лепкаво усещане или да се разтича. Средната издръжливост на глоса трябва да бъде няколко часа.


Червени нюанси

Най-огненият цвят е тотален фаворит на жените през този сезон. Всички нюанси на червеното са актуални и безспорно привлекателни. Изберете нанасянето на бордо, испанско червено, рубинено, кърваво червено и нюанси на оранжево. Червените цветове отиват на порцеланова кожа.

Виолетови оттенъци

Палитрата на розово-виолетовата гама е богата и атрактивна. Подходящи са малина, боровинка, пепел от рози, нежна праскова. Препоръчват се при средно светла кожа, в съчетание с кестенява или червеникава коса.

Телесни тонове

Неутралните до кафеникави цветове са дискретни и изискани, а също така оптически подсилват белотата на зъбите. Спрете се на този цвят, ако сте с по-смугла кожа.

Чист блясък

Блясъкът за устни може да се използва както самостоятелно, така и върху вече нанесено червило, за да подсили неговата дълготрайност и сияние. В този случай се препоръчва нанасянето на безцветен тон, с воден ефект и отразяващи светлината брокатни частици.

Автор: Илона Исаева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here