Ензимната липосукция: иновация с бъдеще

0
674

Ензимна липосукция?! Звучи необичайно. Вероятно обаче скоро тази процедура ще бъде широко популярен факт. И защо не – все пак редица видни имена в медицината отвъд Атлантика, а все повече и в Европа, са готови да й се доверят.

Разковничето на ензимната липосукция се крие в употребата на ефективен коктейл от ензими и химически вещества, който успешно разтваря мазнините. Най-напред се избира областта, която ще бъде третирана с ензимния коктейл. Работи се под местна упойка. Ензимният коктейл съдържа обезболяващи, ензима хиалуроназа в стерилен разтвор на сол, адреналин и други вещества. Ензимният коктейл разтапя мазнините, като буквално ги превръща на каша.

Разтопените мазнини се изсмукват с помощта на съвсем тънка канюла. Предимството тук е че хирургът има пълен контрол при скулптирането на обработваната област, т.е. той изсмуква мазнините откъдето и колкото сам пациентът е поискал. Абсолютната прецизност е основно предимство на интервенцията.

Най-малко 3 седмици преди и след интервенцията медиците съветват пациентът да не употребява цигари. А иначе до 2-3 часа след операцията пациентът може да се прибере вкъщи. В рамките на седмица след нея се препоръчва намалена физическа активност.

Изследователските и медицинските центрове перманентно работят в посока подобряване ефективността на ензимната липосукция. Така че ензимният коктейл притежава потенциала да се обогати с нови, още по-резултатни химически компоненти. Процедура без съмнение с голямо бъдеще, нали?!

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here