Елена Малцева – кралица на акрилния дизайн

0
686

За почитателите на ноктопластиката с акрил самото споменаване на името Елена Малцева е гаранция за качество и за красиви, иновативни идеи. През последните години Малцева придаде напълно ново съдържание на дизайна на ноктите и чрез своята школа откри за професионалистите безкрайните възможности на акрила. Методиката, която създаде и усъвършенства, позволява на всеки, преминал обучението, да овладее основните знания във връзка с акрилния дизайн и впоследствие да създава собствени картини върху ноктите.

Профил:

Елена Малцева е родена в Санкт Петербург на 04.07.1971 г. в семейството на интелектуалци – бащата е доктор на физико-математическите науки и научен сътрудник, а майката е кандидат на биологическите науки. Завършва Ленинградското художествено училище и се посвещава на миниатюрата. По време на следването се налага да си изкарва прехраната с изографисване на миниатюри върху сувенири – доста характерно за Русия и високо ценено изкуство. По стечение на обстоятелствата, в средата на 90-те, Елена се увлича от нещо коренно различно – дизайн на интериора в рокерския клуб “Харлей Дейвидсън” в Санкт Петербург, а по-късно и ръчно изписване на мотоциклети и мотоциклетни каски. През годините й се налага да прави какво ли не – от листовки, плакати и илюстрация на книги до костюми за стриптийз. За да се посвети най-накрая и на изкуството за творчество върху нокти – нейл арта.

Първи стъпки в нейл арта:

С дизайна на нокти Елена се запознава съвсем случайно. Тя отива в учебния център Victory EzFlow и се записва на курсове по маникюр, ръчна декорация и моделиране на акрилна ноктопластика. Малцева споделя за този начален етап от своята кариера следното: “Когато моята учебна програма стигна до цветните акрили, разбрах какви възможности имат тези материали и какви шедьоври могат да се създават с тяхна помощ! В учебния център забелязаха моя порив и ми предложиха да работя и преподавам там. Занимавах се практически ежедневно, започнах да работя в салон и се усъвършенствах в реалната практика с клиенти. Постепенно освен ръчната декорация започнах да изграждам акрилни нокти и да правя дизайн с цветни акрили”.

Наградите:

В началото на 2001 г. Елена взема участие в Петербургския шампионат по дизайн на нокти и заема първо място. През март същата година участва във фотоконкурса “Сънищата на кокичето”, организиран от списание Nailpro, и отново печели първо място с награда – участие в Първия международен шампионат по нейл-арт във Франкфурт. Темата на конкурса е “Европа”. Тя печели първо място и европейско признание. Елена е член на журито на руски, украински, прибалтийски, европейски и световни конкурси. Тя е разработила едни от първите конкурсни критерии и е автор на такива понятия като Аквариумен дизайн и Милениум дизайн. От 2003 г. Малцева е официален представител за Русия на Олимпийските игри за ноктопластика в Япония – The Nail Olympics in Japan. Тя, заедно със световни имена, като Том Холкомб, Аннеке ван дер Сар, Алиша Римандо, показва своето майсторство на японците.

През октомври 2003 г. известността на Малцева прекрачва пределите на Русия. На годишния изпит за преподавателите на EzFlow за Европа тя показва такова майсторство, че основателят на компанията Дейвид Дениел и директорът на образователната програма Геридон Тинглер я канят в състава на международния отбор преподаватели на EzFlow Nail Systems, обикалящ целия свят. Днес Елена Малцева може да се похвали с повече от сто проведени такива обучения в Япония, Норвегия, Холандия, Италия, Естония, Латвия и т.н. През 2003 г. печели приза в международния шампионат The Nail Olympics Competition, а през юни 2004 г. става победител в открития шампионат Open Nail Art Championship в Германия. През април 2005 г. се ражда Академия по нейл дизайн на Елена Малцева. Може да се каже, че сега тя има всичко, за което е мечтала – своя школа и международни дипломи, официално признати от EzFlow.

След спечелването на толкова много награди и признание в сферата на нейл дизайна, Елена Малцева обобщава своята работа в първата си книга “Дизайн на ноктите” – настолно четиво за всеки, който се интересува от акрилен дизайн. В момента е в процес на подготовка и втората й книга. “Привлича ме възможността да създавам миниатюрен дизайн върху живи ръце. За мен е огромно удоволствие да доставям радост и красота на хората”, откровено споделя тя.

За свое признание Елена Малцева определя работата с цветни акрили: “Вдъхновява ме вълшебна сила, която ми позволява да творя необясними неща и да създавам красиви, елегантни и стилни нокти, а съчетавайки различни техники и методики, откривам нови перспективи”. Наистина е приятно, когато фантазията се въплъщава в живота!…

Избрано:

Аквариумният дизайн се прави само на изкуствени нокти и представлява декоративна композиция, намираща се сякаш зад стъкло. Картинката или отделните елементи могат да изглеждат обемни, но самият нокът си остава гладък на пипане. В аквариумния маникюр се прилагат всевъзможни похвати от нейл арта, както и най-различни материали – камъчета, дантели, сухи цветя, фолио, метални нишки, брокат, цветни пудри и гелове и т.н.

Маникюр с цветни акрилни пудри в аквариумен дизайн – изключително атрактивен и актуален маникюр. Изпълнява се по следния начин: първо се увеличава нокътя, след това се прави рисунката с цветна акрилна пудра в центъра му, украсява се с брокат и камъчета, лакира се с акрилен лак и се полира.

Маникюр с цветни акрилни пудри с обемен дизайн – също много красив маникюр. Маникюрът с обемен дизайн се прави по два начина. При първия се рисува директно върху нокътя и е много траен. При втория вариант предварително се приготвят отделните елементи (цветни листа и други орнаменти) и след това се прави композиция върху нокътя. Този вариант издържа само 2–3 дни и е много подходящ за празничен маникюр.

Редактор: Галя Горнишка

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here