Доктор „Ох, боли“ не е на мода

0
864

За безболезнените разкрасяващи интервенции разказва пластичният хирург д-р Николай Георгиев.

С празничната си атмосфера Коледа и Нова година създават много настроение и са приятен повод за жените и мъжете да обърнат внимание на външния си вид. Обърнахме се към известния пластичен хирург д-р Николай Георгиев, за да ни разкаже за най-новите и модерни процедури, които гарантират видимо подмладяване, при това бързо, безболезнено и с кратък период на възстановяване, които ще ни върнат красотата и младежкото излъчване.

Най-леки процедури с моментален ефект

За целта се използват неинвазивни интервенции като инжектиране на ботулинов токсин в областта на челото и външния ъгъл на окото (бръчици „пачи крак“) или инжектиране на хиалуронова киселина за запълване на неравности по лицето. Възстановяването е само в рамките на няколко часа, а резултатът е видим почти веднага.

Процедури с кратък възстановителен период

Извършват се със специални конци, с които кожата на лицето се изглажда. Става въпрос за хирургична интервенция, при която с помощта на суспензивни конци се репозиционират и изпъват отпуснатите тъкани в средната част на лицето. Постига се повдигане на веждите (браулифтинг), скулите, т.е. целия среден сегмент на лицето. Изглаждат се и назолабиалните гънки. Този метод е щадящ, тъй като на определени места зад линията на косата се правят миниатюрни разрези и белези на практика липсват. За лифтинг на шията се прилага същият метод, като в случая разрезите са зад ухото. Може да бъде приложена както обща (венозна) анестезия, така и локална. Резултатът е цялостно подмладяване на лицето и шията, както и гладка и стегната кожа. Подходящи пациенти за тази техника са онези, които не разполагат с време за възстановяване и желаят незабавен резултат. И това е обяснимо – живеем в модерно, динамично общество, където добрата визия има важно значение за успешната ни реализация.

Интервенции с използване на собствена мастна тъкан (липофилинг)

За освежаване на скулите, устните, външната част на ръцете и други части от тялото може да се използват мастни и стволови клетки след съответната обработка, както и PRP (Platelet-Rich Plasma) – процедура с плазма, богата на тромбоцити. Източникът на плазмата и наличните белтъчни растежни фактори е кръвта на пациента. Процедурата може да се прилага както самостоятелно, така и в комбинация с други интервенции с цел подмладяване на кожата.

Липофилингът е метод на вземане на мастни клетки от зоната на корема или бедрата на пациента (при строго контролирана сила на вакуума), които се обработват по определен начин, за да се изолират само жизнените. Клетките могат да бъдат допълнително обогатени със стволови, което прави живота им по-дълъг. Тези мастни клетки се инжектират в съответната област от тялото и се постига моментално желаният ефект. Пациентите трябва да са наясно, че това не е еднократна процедура. Една част от мастните клетки се разграждат, тъй като не всички са жизнени, което може да наложи повторен липофилинг, за да се поддържа желаният резултат.

Ендоскопски лифтинг на лицето

Преимуществата на ендоскопския лифтинг са безспорни – при минимални разрези се обработват големи зони на лицето. Например за лифтинг на челото са необходими само 3 миниатюрни разреза, операцията трае около час и половина и се извършва под обща анестезия. Възстановяването е много бързо, отоците спадат в рамките на 48 часа. За да се скъси възстановителният период, е важно да се спазват всички изисквания на рехабилитационния период. Резултатът е траен и може да се запази в продължение на 4–5 години.

Процедури за обемни и сочни устни

В клиниката се предлагат три вида процедури за оформяне на устните: инжектиране на хиалуронова киселина, липофилинг (инжектиране на собствена мастна тъкан) и поставяне на специални силиконови импланти PermaLip. Първите две изискват периодичност на поставяне, докато имплантите PermaLip осигуряват дълготрен резултат. Поставянето на имплантите се извършва под локална анестезия, като за самата манипулация са необходими не повече от 30 минути. Възстановителният период е 48 часа. Освен че придават обем, силиконовите импланти спомагат за намаляване на фините линии в зоната на устата и подчертават извивката на устните.

Лазерна липодистрофия за оформяне на тялото

Процедурата е подходяща за пациенти, при които се наблюдава отпускане на кожата, но не се налага отслабване. Извършва се със специален апарат, тъканите се стягат, кожата става по-еластична. Лазерната липодистрофия може да се прилага в областта на шията, корема, бедрата, дупето, вътрешната част на мишницата и други области, в които кожата е неестетично отпусната. В зависимост от броя на третираните зони операцията трае между 1 и 2 часа. Извършва се чрез няколко миниатюрни 1–2-милиметрови разреза.  Възстановителният период е няколко дни, а около 2 седмици се носи специално еластично бельо, за по-бързо и правилно заздравяване на тъканите.

Премахване на изпотяването

Чрез лазерната липодистрофия се премахват и потни жлези под мишниците, което значително намалява потенето. Ефектът е страхотен! Интервенцията е предпочитана и търсена от мъже и жени, които искат трайно решение на неприятния проблем с прекомерното изпотяване.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here