Да се отървем от тъмните кръгове под очите!

0
1534

Както жените, така и мъжете често се сблъскват с проблема от появата на сенки под очите. Причините са стареене, стрес, нарушение на съня, а също и неправилно хранене. Тъмните кръгове под очите ви правят да изглеждате по-възрастни, но проблемът може да бъде решен, използвайки домашни средства.

Например сместа от лимонов и доматен сок, кисело мляко, щипка куркума и брашно, помага да промените цвета на кожата около очите.

Всяка вечер нанасяйте върху зоната около очите крем, богат на витамини Е и С – това изсветлява кожата.

Да се реши проблемът, ще помогне и маска от сок от картоф и краставица, който трябва да се отмие от лицето 20 минути след нанасянето му. А може и просто да масажирате зоната около очите за минутка, втривайки капка бадемово олио, а след 15 минути, да я избършете внимателно с мека кърпа.

Пийте не по-малко от 6-8 чаши вода на ден и не забравяйте за козметичните кремове.

За по-слабо лице!

На първо място променете рациона си. Важно място в него трябва да заемат суровите зеленчуци и плодове, които поддържат в норма водния баланс на организма. Разбира се, трудно можете да премине единствено на плодове и зеленчуци, но съблюдавайте те да присъстват в менюто ви за денонощие поне два-три пъти. Употребявайте също така повече продукти, съдържащи калций – извара, мляко, сирене, риба. Намалете солта, тъй като тя спомага задържането на вода и води до образуването на отоци. Намалете също острите подправки, полуфабрикатите и пушените меса. Пийте вода или чай вместо газирани напитки и кафе. Излишъците на течности се отразяват първо на лицето, така че бъдете внимателни. А алкохолните напитки, оставете задълго.

Да отслабне лицето ще помогнат подхранващите и овлажняващи маски. Ако здравето ви позволява, посещавайте сауна и парна баня – под въздействието на парата и водата кожата на лицето започва активно да диша, а порите й се прочистват.

Правете редовно масаж и гимнастика на лицето. Докосвайте с брадичката ямките между ключиците, като ръцете в този момент трябва да са на тила. Натискайте надолу главата с ръце, се опитвайте да я повдигате. Още едно упражнение – подпирайки с юмрук брадичката, натискайте главата надолу, противодействайки й с него. Надувайте поетапно бузите, това също е полезно за скулптирането на лицето.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here