Да свалим грима правилно.

0
1428

Изморени от дневните ангажименти, вечер забравяте да се погрижите за кожата на лицето. Това е грешка. За да сияете през деня, трябва да обърнете внимание на кожата още от вечерта.

Почистете лицето на три етапа:

Първо премахнете козметиката от устните. Намокрете със средство за сваляне на грим и започнете с изтриване на ъгълчетата на устните, движейки се към средата. Движейки се, дръжте ъгълчетата с пръсти.

След това преминете към премахването на грима от очите. Също използвайте дегриматор. Движете се от носа към външния ъгъл на окото. За да отстраните по-лесно спиралата, подръжте за няколко секунди върху миглите напоения памук и едва след това изтрийте, като се придържате в посока от корените на миглите към върха.

За почистването на грима от очите може да ползвате двуфазни средства или обикновено тоалетно мляко. За водоустойчива спирала използвайте дегриматор за водоустойчиви продукти, защото обичайните козметики тук няма да ви помогнат.

И накрая отнемете от кожата на лицето тоналната основа. По същия начин намокрете памук. Старайте се да не разтягате кожата. Тоналните средства обикновено се премахват лесно и не изискват специални умения.

Обтрийте кожата на лицето с тоник, това ще му придаде усещане за свежест, а и ще отстраните остатъците от дегриматора, който колкото и да е странно, също трябва да се отстранява. Намажете лицето с нощен крем и… Приятни сънища.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here