Горещи цветове в косите за есен 2011

0
692

Холивудските красавици има с какво да ни изненадат и тази есен. Какви цветове преливат в косите им, какво ги прави толкова привлекателни и предпочитани?

Ема Стоун
Многоизмерно червено
Определено огненочервеният цвят на косата не подхожда на всяка жена. Но Ема Стоун е избрала т.нар. многоизмерно червено, което изглежда напълно естествено и секси. В косите й преливат медно-кестеняви тонове, примесени с ягодовочервени нюанси. Този сложен и определено горещ цвят е подходящ почти за всеки тен на кожата, придава сексапил и очарователно излъчване.

Чарлийз Терон
Ярко русо
“Това е толкова ярко, толкова секси русо”, казва колористът Denis De Souza, който работи със знаменитости като Мила Кунис, Оливия Уайлд и Рейчъл Билсън. “За да изглеждате ослепително през есента с този цвят, трябва да подсилите грима си. По този начин ще подчертаете цялостното си атрактивно излъчване“, съветва той. De Souza обръща внимание, че тонът е леко пепеляв и най-много подхожда на жени с бяла кожа. При жените с тъмна кожа ще се получи силен контраст, който не е добро решение за красива визия.

Ема Робъртс
Медно русо
Какво прави този рус цвят толкова привлекателен? Основата от тъмен карамел е подчертана със светло карамелено русо и сламено русо. Според колористите цветът е предпочитан от жени, които са запазили детското в себе си, настроени са оптимистично и харесват живота в цялото му многообразие. Все пак жените трябва да се съобразят с тена на кожата си, преди да изберат медно русото. Цветът подхожда повече на жени, чиято кожа е бяла с леки розови оттенъци.

Сара Джесика Паркър
Пшеничено русо
Откакто пшеничено русото дойде на мода, колористите усъвършенстваха изкуството на неуловимото преливане на тонове. Цветът на косите на Сара Джесика Паркър не показва такава прецизност и вероятно затова е толкова харесван и желан. Подходящ е за жените със светла кожа и светли очи. Ако сте естествена блондинка и слънчевите лъчи през лятото са изсветлили косите ви, е необходимо само да освежите леко цвета си, без да го променяте.

Мария Менунос
Слънчеви акценти
Ако имате светлокестенява коса като красавицата Мария Менунос, добавянето на слънчеви акценти ще ви придаде свежо излъчване, ще подчертае естественото ви очарование и сексапил. В случая е необходимо да се оставите в ръцете на опитен колорист, тъй като постигането на този цвят не е лесно. Акцентите са ултрафини и са разпределени равномерно в цялата коса. Резултатът е впечатляващ, а горещите слънчеви акценти определено ще са хит тази есен.

Оливия Уайлд
Изискано медно
„Оливия не си беше боядисвала косата седем или осем години, когато дойде при мен”, разказва De Souza. „Аз акцентирах естествения цвят на косата й – кестеняв, като прибавих медни нюанси. Олекотих краищата с един тон по-светла боя, което придава доза свежест и неповторимо очарование“. Цветът се постига с лекота, поддръжката му е лесна и е подходящ за жени, които не разполагат с много свободно време.

Мила Кунис
Свежо тъмнокестеняво
Цветът на косата на Мила Кунис е толкова сияен и естествен, че възниква въпросът – може ли да бъде пресъздаден? „Точно това е идеята. Мила е с тъмнокестенява коса, така че аз използвам боя, която е с две нива по-светла“, казва De Souza. „Техниката на боядисване не е сложна, а косата изглежда прекрасно“, допълва той. Свежият тъмнокестеняв цвят особено подхожда на жени с маслинен тен на кожата.

Фрида Пинто
Ултрачерно
Косата на Фрида Пинто е толкова уникална, естествено черна, без кафеникави или лилави оттенъци на слънчева светлина. Най-добрият начин да се сдобиете с този цвят на косата, е да се родите с него. Но колористите знаят редица трикове за постигането му, просто трябва да се доверите на опитен специалист.
Подходящ е дълбок оттенък на черното, без каквито и да било преливащи нюанси.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here