Гламурни модели в стил rock stars от седемдесетте. Jean Paul Gaultier.

0
590

Не се подвеждайте: По време на своето шоу Jean Paul Gaultier прави това, което му харесва. За щастие то страшно допада и на публиката. Кой ли не си пада по шикозните тренчкотове на Gaultier или по-елегантните широки панталони? Те са истинско богатство в гардероба. И кой ли не си е прекарвал добре на шоу на Gaultier? Beth Ditto, вокалистката на The Gossip, се носи плавно по подиума, с което също допринася за успеха на шоуто.
През повечето време Gaultier без страх излиза от рамките на висшата парижка мода, наложила се през този сезон. Жалко, тъй като неговите прозрачни материи и романтичният дух на ревютата брилянтно се вписват в завладяващия минимализъм и фината атмосфера на града.
Противно на очакванията, той откри дефилето с невероятен широк сатенен панталон, обсипан с фигурки на звезди и с астрални мотиви. Прическите на моделите в стил Ziggy Stardust са изключително забавни. Изкусно изработените якета с оригинална кройка подсилват “космическия” ефект на ревюто. След тях идва ред на бляскавите модели в стил rock stars от седемдесетте. Присъстват кожени рокерски якета, кожени панталони, черни връвчици и много деним.
Отстъплението към тренча с нагънато плисе, който наистина изглежда “много Gaultier”, ни поднася поредната доза ексцентричност. Той придава неустоим магнетизъм на леките прозрачни материи с щампи на палмови клончета и ефирните рокли с флорални мотиви от Викторианската епоха. От блясъка на рока към “градинската” тематика и обратно, човек лесно може да се изгуби в една истинска фантазия от цветове, стилове и неподражаемо очарование. Как са създадени тези великолепни дрехи?!! Шедьоври без аналог, които трудно могат да бъдат засенчени.

Jean Paul Gaultier. Колекция пролет – лято 2011. RTW
Снимки: Vogue.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here