Вашият сполучлив избор – ретиноев пилинг

0
625

Този вид химичен пилинг, известен също като “жълт ”(Yellow Peel) е изключително популярен в САЩ. Процедурата е предпочитана както от жените, така и от мъже. Действа изключително благоприятно върху кожата на шията, ръцете, лицето и деколтето, като отлага признаците на стареене и видимо подмладява. Жълтият пилинг има ефикасно лечебно действие при хиперпигментация и акне, както и ред други преимущества: безопасност и ниска травматичност, бърз период за възстановяване, антиоксидантно действие.

При процедурата се използва ретиноева киселина – синтетичен аналог на витамин А, който е използван за лечение на различни кожни заболявания в продължение на 30 години. Ретиноидите поддържат нормална влажност на кожата и стимулират производството на колаген. Освен това почистват от стари вроговени клетки, успокояват възпаленията и раздразненията.

Още след първия пилинг кожата става по- еластична и гъвкава, линиите се изглаждат. Ретиноидите имат изсветляващ ефект и се борят с пигментацията. Пилингът има изразен лифтинг ефект, препоръчва се за жени над 35 години.Освен ретиноева, се използват  и други киселини – аскорбинова, фитинова, азелаинова и киселина от малцов ориз. Може да почувствате леко парене, което преминава бързо. Ако козметологът употребява по-силно концентрирани киселини, процедурата е еднократна. След пилинг кожата придобива жълтеникав цвят и започва интензивно да се лющи. Пълното излющване продължава около три дни. През това време е добре да си останете вкъщи, защото кожата ви ще бъде много чувствителна. Препоръчва се да пръскате лицето си с термална вода, а не да го миете и да използвате специален крем. След няколко дни външният слой пада и кожата става като бебешка.  

Жълтият пилинг се препоръчва при:
* повехнала, атонична кожа
* фотостареене
* хиперпигментация
* дребни бръчици
* хиперкератоза
* акне
* стрии

Редактор: Весела Христова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here