Бягство от… Ню Йорк

0
773

Последната роля на Елизабет Тейлър

В последния брой на сп. Ванити Феър е публикувана статията на Сам Кешнър Elizabeth Taylor’s Closing Act, която би било най-правилно да се преведе като “Последната роля на Елизабет Тейлър”. В статията става въпрос за събития от преди почти 10 години – м. септевмри 2001 година, когато Майкъл Джексън е в Ню Йорк, за да изнесе два концерта в Медисон Скуеър Гардън на 7 и 10 септември. Да присъстват на концертите на приятеля си пристигат Елизабет Тейлър и Марлон Брандо, като първоначалната идея на Майкъл Джексън е била двамата също да присъстват и на сцената, но впоследствие било решено да останат сред публиката.

На другия ден след втория концерт – на 11 септември 2001 година става атаката срещу кулите близнаци на Световния търговски център, и тримата решават да напуснат града.

Но това се оказва трудна задача, тъй като всички полети са спряни, включително и с частните самолети. Ето защо Майкъл Джексън поема “ръководството” над евакуацията с автомобил. Тримата приятели отначало поемат към Ню Джърси, а от там пропътуват повече от 500 мили (над 800 км) до Охайо, като по пътя Майкъл Джаксън и Марлон Брандо се редуват на кормилото. По пътя те спират само за зареждане на бензин, и по настояване на Марлон Брандо, на всеки крайпътен КФС и Бургер Кинг, предизвиквайки шок в невярващите на очите си служители.

Впрочем, един от бившите асистенти на Елизабет Тейлър твърди, че тя се отказала от автомобилното пътуване и останала в Ню Йорк, за да окаже морална и материална помощ, след което се прибрала в дома си, когато полетите били разрешени. Авторът обаче изтъква, че това може и да е вярно, но абсолютно никой не е забелязал присъствието на Елизабет Тейлър в Ню Йорк в дните след атентата, нещо което изглежда невероятно, ако тя се е появявала и оказвала помощ на публични места.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here