Абдоминопластика: за перфектно плосък корем

0
659

Абдоминопластиката е козметична хирургична процедура, която засяга коремната област. Операцията включва премахване на излишната кожа и мазнина от средата и долната й част. Чрез нея може да се засилят мускулите и фасциите на коремната стена. Този вид операция обикновено се извършва при пациентки след бременност или при такива, чиято кожа е увиснала вследствие на драстична диета.

2 седмици преди датата за операция не трябва да се взима аспирин, витамин Е и лекарства, съдържащи екстракт от водорасли, поради риск от кървене. При оформянето на корема се използват различни техники. Ако причина за състоянието е концентриране в коремната област на мастна тъкан, се извършва единствено липосукция. Когато има и излишък от отпусната кожа, той оперативно се изрязва. Интервенцията може да бъде пълна или частична, в зависимост от площта на третираната област.
Абдоминопластиката не може да замени редовните физически упражнения и намаляването на теглото чрез отслабване. Въпреки, че резултатите от операцията са относително постоянни, положителният ефект може значително да бъде намален при големи колебания в теглото. Абдоминопластиката е най-подходяща за възрастни, които са в добро здравословно състояние.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here