Неочакваният ефект на огледалата

Професор Николай Александрович Козирев бил погълнат от идеята за създаване на машина на времето още като затворник в лагерите на съветската държава. След време той постъпва на работа в Обсерваторията в Пулково и започва своите опити. С помощта на огледала Козирев постига интригуващи резултати.

Огледалата на Козирев
Ефектите, получени при експерментите с огледалата на Козирев досега нямат точно научно обяснение (с изключение на времевата теория на самия професор, която е доста трудна за разбиране).

Какво представляват тези огледала?
Огънат огледален лист от полиран алуминий, във вътрешността на който има място за човек и измервателна апаратура. Алуминиевите (стъклени, огледални и др.) спираловидни плоскости според теорията му отразяват физическото време и като лещи фокусират различни излъчвания, включително и от биологични единици (т.е. от хора).

През 90-те години такива огледала се използвали при опитите, свързани с екстрасензорното възприятие, провеждани в Института по експериментална медицина на Сибирската Академия на науките, ръководени от академик В. Казначеев.

Резултатите са трудни за обяснение. Хората, намиращи се в цилиндричните спирали, имали най-различни аномални усещания, отразени в протоколите на изследванията. Във вътрешността на огледалата те “излизали от собственото си тяло”, били документирани и случаи на телекинеза, телепатия, предаване на мисли на разстояние.

Целта на опитите била да се изучат човешките способности за ясновидство и да обучат участниците на предвиждане на бъдещите събития и проникване в тайните на миналото. Според получените данни, тези способности силно нараствали вътре в камерата, създадена от 2-3 метрови огънати огледала.

Според теорията на Козирев във вътрешността на огледалната зона се променя плътността на Времето и вероятно това води до изостряне на екстрасензорните способности. Хората, прекарали няколко часа в камерата, се чувствали участници в събития от миналото. Взаимодействието на огледалата, Времето и човешкото съзнание е слабо  проучено и не може да се каже категорично дали участниците в експеримента се пренасят реално в миналото или т.н. хрономираж от събития, протекли преди време, се пренася  в нашата реалност.

През 1997 новосибирските учени провели съвместни опити с колеги от Великобритания. В Стоунхендж повече от 200 души приели дистанционно транслирана информация от Новосибирск с помощта на огледалата на Козирев. В хода на експеримента била използвана програма, съставена от знаци на шумерската култура – клинописното писмо. Англичаните приели всички символи. Нещо повече – получили и информация, която не била изобщо транслирана.  Допълнителни седемдесет символа, свързани отново с шумерската култура!

Участниците в експеримента смятат, че по някакъв начин са проникнали във вселенската информационна база данни за тази велика, но отминала отдавна цивилизация…  

Опити с огледалата на Козирев са правени и с медицинска цел – диагностика и лечение на разстояние. Учените са убедени, че има реален лечебен ефект.

Животът е доказал, че и най-фантастичните идеи могат да бъдат реализирани. Дали наистина е възможно с помощта на огледала да преодолеем времевите ограничения? Един въпрос, интригуващ мнозина. А истината е някъде там…

Редактор: Весела Христова


 

Трябва да сте логнат, за да публикувате.